Mi is az önéletrajz?

2015.12.20 10:36
                                    

Ez a dokumentum egybefoglalja az összes személyes adatot, valamint a szakmai életben elért sikert és azokat az előnyöket, amelyeket nyújtani tud a konkurens  jelentkezőkkel szemben. Az álláskeresés első és egyúttal nagyon fontos lépése ezen dokumentum megírása. A munkáltató  ugyanis ez alapján választja ki az állásinterjú résztvevőit. Az önéletrajzírás nem játék, majdnem hogy egy külön tudománynak nevezhető. Egy jól megírt és átgondolt önéletrajz rengeteget lendíthet a helyzetünkön, ha munkát szeretnénk magunknak! 


Ugye, azt szeretné hogy álláshoz jusson!? Hogy a menedzser habozás nélkül felvegye a telefonkagylót és behívja egy interjúra? Ehhez pedig nem egy mindent kimerítő felsorolásra  van szükség, hanem egy olyan bemutatkozásra, ami tetszik a pályáztatónak, és felkeltjük vele a figyelmét.Hiába kiváló a szakmájában, ha önéletrajza nem tükrözi ezt. A munkáltató azonnal felfedezi a hibákat, a homályos megfogalmazást és a nem megfelelő külalakot. Ne higgye azt, hogy a munkát adó cégek  perceket  ülnek  az  önéletrajzon, átlagosan  kevesebbet foglalkoznak  vele, mint 1 perc. Az önéletrajz valóban egy rajz. Egy kép  arról, milyenek is vagyunk. Az önéletrajz személyiségünk, tudásunk és tapasztalataink  képe. Ennél fogva  nem engedheti meg magának, hogy jó állásokat veszítsen el a nem megfelelő módon elkészített pályázata miatt. A legtöbb esetben, néhány másodpercnyi idő áll rendelkezésre a meggyőzéshez. Tetszik! Nem tetszik! ..a beküldött önéletrajzok  többsége gyakran, azonnal a szemétben  landol. A sablonos önélet- rajzot készítők, valószínűleg  nem kapnak még lehetőséget sem egy  állásinterjúra, annak ellenére, hogy alkalmasak a pozícióra, hiszen "csupán" egy.. a sok száz közül  (sajnos). Minden állás, minden jelentkező más és más .. mindenkinek a saját helyzetéhez  és a  megpályázott  álláshoz  illeszkedő  önéletrajzot  érdemes készíteni.  Képzelje magát a pályáztató személy helyébe, próbálja meg a cég  szemével látni önmagát! Mit szeretnének látni, hallani? Milyen profilú személyt keresnek? Hogy-hogyan tudna abban a pár másodpercben bizonyítani, Ön  az  Ő emberük!?

 

Sablon! 

Sablonokat alapból nem ajánlom. Nagyon népszerűek az ingyenes sablonok internetes letöltése, azonban ezzel  az egyik legfontosabb tulajdonságát veszíti el önéletrajzunk. Az egyediségét! Tudom, hogy manapság az álláskeresés nem könnyű feladat! A munkanélküliség anyagilag, és pszichésen jelentős terhet ró az egyénre és a családjára is. Ma már nem elég elküldeni egy önéletrajzot majd várni a csodát, hogy álmaink  munkája az ölünkbe hull. Manapság, egy jó munkáért igen is meg kell küzdeni! Erre egyetlen  eszközünk van és ez nem más mint egy szép külalakú, átgondoltan jól megírt önéletrajz.

 

 

              

 

Kérésére szívesen elkészítem a hagyományostól  eltérő, kiválóan  megfogalmazott, kizárólag a lényegi  információkat hangsúlyozó, figyelemfelkeltő, egyedi profilú német nyelvű önéletrajzát, mely segítségével hamarabb bejuthat egy állásinterjúra! Amellyel garantáltan olyan állásokra is behívják, ahová eddig az "ááá, ide úgy sem vesznek fel, de azért megpróbálom" gondolatok kíséretében küldte el pályázatát! Szeretne egy ütős önéletrajzot, egy jól megírt bemutkozó levelet, amely biztosan megnyitja az  áhított  külföldi állás kapuit? Csupán annyi a dolga, hogy ezt jelzi felém, hátradőljön és várni, hogy  megcsörrenjen a telefonja, végül már csak az aláírása hiányzik  majd az új  német munkaszerződéséről.

 

Elérhetőségeimen keresztül készséggel állok rendelkezésére!